Sy stuga

Igår och idag har jag konstruerar två mönster och sytt upp till... våran efterlängtade bebis (tjatig gravid som bara snackar och tänker på sitt väntande barn, jag vet). Byxorna har jag tagit mönstret av ett par köpta och rompern/sparkdräkten har jag utgått ifrån symönsteret som jag gjorde på byxorna samt en sparkdräkt jag hade hemma. Jag tog också kort steg för steg när jag gjorde byxorna som jag tänkte dela med mig av så snart jag orkar skriva ihop det "stay tuned" 1

Städmani

Ingen bebis än vilket är min högsta önskan just nu och så fantastiskt att det faktiskt kommer ske, det är helt sjukt! 10 dagar kvar till beräknad födsel och jag har aldrig känt mig så fysiskt svag, tung och trött förut. Det jobbigaste jag gör om dagarna är att städa för att jag är livrädd att ungen ska komma och så är det lortigt hemma, men jag börjar släppa på det lite mer och mer... eller idag har jag "bara" torkat alla skåpluckorna i köket. Inte lätt att ha en städerska som mamma, hon har verkligen satt spår av sitt maniska städande i mig. 


Jag har även renoverat en lampfot som jag fick på finn.no gis bort, det är som blocket.se och på deras bortskänkes sida i Oslo kan man verkligen få tag på allt! När vi behövde ett nytt köksbord gav jag det 1 veckas letande och sen hade jag hittat det perfekta för oss. Förutom skötbordet och barnsängen som jag fyndat för totalt 450 kr har vi hittat eller fått alla våra möbler, renoverat eller låtit dem ha sin egna charm. Varför betala när alla andra tycks älska att spendera, kasta och köpa nytt. 


Frodas

Allt växer och gror i magen, i livet, kärleken och mina växter på balkongen. Även min sjukt galna trötthet har exploderat och jag sover så otroligt mycket, men bara 15 dagar kvar till beräknad födsel så man får väl skylla på det faktum att jag är höggravid delux med mina 20 extra kilon som resulterat i massa smärta i mina knän. Efter födseln så ska jag bli en riktig hurtiggumma och börja träna på gym! Jag lovar! För jag kan inte leva med all denna extra vikt, som tur är kommer en del vatten och bebisen med sina tillbehör försvinna ganska fort men jag tror att en del behöver hjälp av hårdhandskarna. Så snart jag vaknat lite mer till liv igen ska jag vara mer aktiv.