Snabbsaltgurka

Jag älskar att odla och speciellt sådant man kan äta. Min balkong är en grön oas och allt som växer på den är ätbart, jag har till och med satsat på ätbara blommor som krasse, lavendel och penséer bara för att det är så fantastiskt kul att få äta sitt egna även om det inte blir så mycket på en balkong. Örter i olika slag och grönsaker som paprika, tomat, aubergine, sallad, chili, gurka, mangold osv tar plats och det är så underbart att varje dag gå ut och se hur allt exploderat av viljat av att leva. Druvgurka som jag odlat ger mig verkligen avkastning och idag har jag plockat av dom första 5 som blivit klara och gjort snabbsaltgurka. Jag utgick ifrån ett recept som jag modifierade lite. 

 
Snabbsaltgurka 
 
Gurka som passar för inläggning 
Krondill
7.5 dl vatten
0.5 dl salt utan jod
Senapsfrön 
 
Skrubba och skölj gurkan. Lägg dem i en glasburk, varva med dillkronor och häll i senapsfrön (Jag hade 5 stk Druvgurkor 10 cm långa, 4 st dillkronor och ca 1 msk senapsfrön). Lös upp saltet i vattnet och häll det över så det täcker gurkorna. Låt stå i kylskåpet 2-3 dagar innan du smaskar i dig dem. Det håller i 2-3 veckor i kylskåpet men jag tror mina försvinner långt innan det.