Jag har blivit mamma!

Hej! 10.08.17 kom min son Leo till världen, jag är lyckligt fast i babybubblan och är lite trög på uppdateringar men det kommer så snart vi fått landat lite mer i livet med vårat lilla Lejon 🦁

Snabbsaltgurka

Jag älskar att odla och speciellt sådant man kan äta. Min balkong är en grön oas och allt som växer på den är ätbart, jag har till och med satsat på ätbara blommor som krasse, lavendel och penséer bara för att det är så fantastiskt kul att få äta sitt egna även om det inte blir så mycket på en balkong. Örter i olika slag och grönsaker som paprika, tomat, aubergine, sallad, chili, gurka, mangold osv tar plats och det är så underbart att varje dag gå ut och se hur allt exploderat av viljat av att leva. Druvgurka som jag odlat ger mig verkligen avkastning och idag har jag plockat av dom första 5 som blivit klara och gjort snabbsaltgurka. Jag utgick ifrån ett recept som jag modifierade lite. 

 
Snabbsaltgurka 
 
Gurka som passar för inläggning 
Krondill
7.5 dl vatten
0.5 dl salt utan jod
Senapsfrön 
 
Skrubba och skölj gurkan. Lägg dem i en glasburk, varva med dillkronor och häll i senapsfrön (Jag hade 5 stk Druvgurkor 10 cm långa, 4 st dillkronor och ca 1 msk senapsfrön). Lös upp saltet i vattnet och häll det över så det täcker gurkorna. Låt stå i kylskåpet 2-3 dagar innan du smaskar i dig dem. Det håller i 2-3 veckor i kylskåpet men jag tror mina försvinner långt innan det. 
 

Jag borde skämmas!

Och skäms det gör jag också, vi kommer till det men lite bakgrundsinfo först. 

Börjar med att informera om att det nu är 7 dagar kvar till beräknad födsel, men jag med min syndiga längtan kommer nog gå över tiden. 
Vidare så har jag har allt klart! Det finns inget som "manglar" av det jag känt ett behov av inför bebisens ankomst (här vill jag också skämmas och säga att jag säkert haft ett onödigt stort behov av ting å tang, i alla fall om du frågar mannen i huset) Men! Mycket har jag fått, av T sin familj, min familj och massor med kläder av en väninna som har en liten son på snart halvåret. Jag har också satsat stort på secondhand och återbruk! Så även om jag stor konsumerat/skaffat massa materiella säker under en kort period i det sista så har jag försökt göra det etiskt, ekonomiskt och hållbart. 
För blivande mammor här kommer min lista! 
 


-babyskydd

-tricote bärsjal


-Spjälsäng

-madrass

-spjälsängsydd

-täcke+platt kudde

-babynest, gym och sitter

-sängkläder och lakan

-mobile, första nallen osv.

-gallerfilt + 3 andra filtar i olika tjocklekar

- "spyfiltar" i norge kallar vi det gulpeklut "spytrasor" vet inte vad det heter på svenska men i alla fall som tunna gasfiltar man kan hänga tex över axeln när man rapar bebisen så man slipper få en spya på sig.

-måånga tvättlappar av typ frotté har nog ca 40 st 🙈 sytt köpt och fått
-badlakan

-barnvagn m tillbehör som regnskydd, myggnät osv.

-skötväska

-skötbord, skötmadrass

-badbalja

-oljor och salvor

-nässug

-termometer

-nagelsax, fil och hårborste.

-våtservetter

-bindor

-amningsinlägg

-amningsbh och linne

-bröstvårtsalva

-flaska

-nappar

-blöjor

-Kläder i storlek 50 och 56... korta och långs bodys, byxor, tröjor, sparkbyxor, pyamas, tunn overall som onepiece, mössor, strumpor, dregglisar, tossor, små vantar som skyddar bebisen från att riva sig... 
 
Till min skam...
Det är säkert en del som också inte står på den listan och det som definitivt inte står är att jag först fick en tricotbärsjal av min lillasyster i Eco bomull, Babylonia (den gröna) som ska passa utmärkt som den första sjalen. Men efter att läst på och gått med i Facebook gruppen "bärsjalar!" fick jag ytterligare ett behov av en mei dai och köpte då en Hop-tye conversion, Darjeeling Aqua Marin (den blå sjalen) det är ett ergonomiskt bärdon som en kombination mellan vävdsjal och bärsele som då säkert är lite lättare att ta på sig (Jag tänkte också på min karl när jag köpte den). Jag tror uppenbarligen på bärandet och eftersom att det varit till en stor hjälp för min mamma att kunna bära sina barn (african way) så tror jag det också kan hjälpa mig att kunna vara nära mitt barn men samtidigt göra vardagliga sysslor, pyssel osv med två fria händer. 
Så två bärdon innan bebisen är född känns lite som ett för mycket och då till min stora skam! Jag har hittat en begagnad vävdsjal som jag ska köpa idag... Jag orkar nästan inte ens försöka motivera mitt behov och jag kommer nog inte säga det till min kära i det första (jag tror inte heller han orkar läsa såhär långt om bebis tjat så att bloggen avslöjar mig, jag hoppas det i alla fall)
Det är en gul/orange/brun norsk sjal av märket Ellevill (Paisley Quatro Sunburn) färgerna får mig att vilja gråta, så vackert. Vävda sjalar kan man bära i mycket längre än med tricot och det går att göra så otroligt många olika knyten, på rygg, mage och sidan. Jag har verkligen suktat efter denna själ och när jag idag såg den i en norsk köp och säljsida på Facebook i ny skicka och halva priset av vad en ny kostar kunde jag inte låta bli! 
Kanske man skulle skaffa en ergobaby 360 till mannen? Den skulle han nog gilla och lätt använda... Nej nu får det vara nog tills jag provat ut dessa jag har! (Tur att man inte kan bära lika länge i tricotsjalen så det senare kommer ett tomrum) jag är fast i ett missbruk, hoppas ungen kommer snart!!!
 
/ Joycelyn